شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی

شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی – فروش کلیه قطعات یدکی مزدا 3 – قیمت شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی

ارائه کلیه قطعات و لوازم یدکی مزدا 3 از بازار ملت تهران

شمع موتورمزدا یک دست کامل شمع شمع اصلی کیفیت بالا، مناسب برای تمامی مدلهای مزدا3 قدیم و مزدا3 نیو. این شمع سوزنی پایه بلند و ایریدیوم می باشد.

توضیحات

شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی – فروش کلیه قطعات اصلی مزدا 3 – قیمت شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی

ارائه کلیه قطعات و لوازم یدکی مزدا 3 از بازار ملت تهران

کاملترین مجموعه لوازم یدکی و قطعات مزدا 3 اعم از بدنه، موتوری الکتریکی و …

فروش و پخش کلیه لوازم یدکی اصلی ( بدنه، الکتریکی – موتوری و مصرفی ) مزدا 3

فروشگاه ملت یدک، مجموعه کاملی از لوازم یدکی و قطعات کلیه مدل های خودرو شرکت مزدا (اعم از بدنه، موتوری و مصرفی) را ارائه می دهد.

جهت خرید شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی و سایر قطعات اصلی مزدا 3

با واحد فروش تماس بگیرید

شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی چیست؟

شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی قطعه‌ای کوچک اما ضروری در سیستم احتراق و برق مزدا 3 است که وظیفه‌‌ اصلی آن ایجاد جرقه‌ای دقیق برای انفجار مخلوط هوا و بنزین داخل سیلندرهاست. این انفجار نیروی لازم برای حرکت پیستون‌ها به پایین، گردش میل‌لنگ و درنهایت روشن شدن موتور را فراهم می‌کند.

اجزای شمع موتور مزدا 3 قدیم و مزدا 3 نیو طرح اصلی

شمع خودرو از ۵ بخش اصلی تشکیل شده است که در زیر به توضیح جزیی آنها پرداخته‌ایم:

الکترود مرکزی (مثبت):این الکترود از جنس آلیاژ نیکل، پلاتین یا ایریدیوم است و وظیفه آن انتقال برق ولتاژ بالا جهت تولید جرقه بین خودش و الکترود منفی است.
الکترود منفی (موسوم به پلاتین) : این الکترود فرمی خمیده دارد وبه بدنه متصل می‌شود و با الکترود مثبت تشکیل قوس الکتریکی یا جرقه می‌دهد.
بدنه فلزی رزوه‌ای:به سرسیلندر پیچ می‌شود و شمع را در جای خود نگه می‌دارد.
ترمینال:این بخش به حالت یک استوانه فلزی در بالای شمع قرار دارد و محل اتصال وایر به شمع است تا برق را از کوئل به شمع برساند.
عایق چینی:عایق یا چینی شمع از جنس سرامیک است و از الکترودها در برابر ولتاژ بالا و گرمای شدید موتور مراقبت می‌کند.

انواع شمع ماشین

شمع خودرو از چندین جنبه نظیر کد حرارتی، تعداد الکترود منفی و جنس الکترود مثبت دسته‌بندی می‌شود.
شمع سرد
شمع‌های سرد یا پایه کوتاه حرارت را به سرعت از الکترود به بدنه شمع و سپس به سرسیلندر منتقل می‌کنند و کد حرارتی آنها با عددی مانند ۱۰ یا ۹ مشخص می‌شود. از این شمع‌ها در موتورهای پرقدرت، مانند موتورهای توربوشارژ یا تقویت‌شده استفاده می‌شود.

شمع گرم
شمع‌های گرم یا پایه بلند دارای پایه یا همان رزوه‌های بلندتری هستند و حرارت را با سرعت کمتر دفع می‌کنند. کد حرارتی آنها با عددهایی مانند ۴ یا ۵ تعیین می‌شود. از شمع‌های گرم در موتورهایی که کارکرد معمولی دارند، مانند خودروهای شهری یا موتورهای دور پایین استفاده می‌شود.

شمع نیمه گرم
در شمع نیمه گرم یا پایه استاندارد، طول پایه و ضریب انتقال حرارت بین دو مدل دیگر قرار می‌گیرد و کد حرارتی آنها با اعداد بین ۱۰ تا ۵ مشخص می‌شود. از این شمع‌ها در موتورهایی با قدرت متوسط که ترکیبی از کارکرد سرد و گرم دارند، استفاده می‌شود تا کارایی پیشرانه در حد بهینه قرار گیرد.

تفاوت انواع شمع از نظر الکترود منفی

شمع ماشین از نظر تعدد الکترود منفی قابل دسته‌بندی است:

شمع تک الکترودی
این شمع به تک پلاتین معروف است و تنها یک الکترود منفی دارد و عمر آن کمتر از مدل چند پلاتین است.

شمع چند الکترودی
این شمع به چند پلاتین معروف است و دو الی چهار الکترود منفی دارد تا اگر یکی خراب شد، دیگری جای آن را بگیرد. این شمع عمر بالاتری دارد و برای خودروهای دوگانه‌سوز مناسب است.

نشانه های خرابی شمع مزدا 3

اگر شمع‌های خودرو خراب شوند، می‌توان آثار و نشانه‌های آن را در عملکرد موتور مشاهده کرد.
لرزش و ریپ زدن موتور
بد روشنی موتور
کاهش شتاب خودرو و توان موتور
روشن شدن چراغ چک
افزایش مصرف بنزین
دود سیاه اگزوز

دلایل خرابی شمع مزدا 3

از جمله دلایل خرابی شمع ماشین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خرابی ناشی از کارکرد بالا
کثیفی سر شمع
جوش آوردن موتور
ضربه یا ترک خوردگی
تنظیم نبودن فیلر شمع

زمان تعویض شمع مزدا 3

زمان تعویض شمع ماشین به عواملی مانند نوع شمع، شیوه رانندگی (تحت فشار و دور بالا یا کاملا عادی)، شرایط آب و هوایی محل رانندگی و…. بستگی دارد.

با این حال به‌طور کلی توصیه می‌شود شمع‌های معمولی را بین کارکرد ۲۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر تعویض کنید. معمولا شمع‌های معمولی با چند پلاتین عمر بالاتری نسبت به مدل تک پلاتین دارند. شمع‌های نیکل سوزنی نیز بین ۴۰ تا ۶۰ هزار کیلومتر باید تعویض شوند. شمع‌های پلاتینیومی سوزنی عمر بالا و در حد ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر دارند. درنهایت شمع‌های ایریدیوم اورجینال و اصلی تا ۱۲۰ هزار الی ۱۵۰ هزار کیلومتر قابل استفاده هستند.